torsdag 15 januari 2009

"Nej, nu vill jag spela spel!"

Ibland funderar jag på vad vår lärares problem är. Om vi har fem timmar i veckan till redovisning och beskattning, varför ska vi då behöva göra något helt random under de timmarna och bli tvugna att göra själva uppgifterna på vår fritid?

Förra veckan fick han för sig att vi skulle börja spela ett ekonomispel (som förövrigt har mer med Företagsekonomi A att göra än med Redovisning och beskattning). När vi bad om att få göra klart vår slutuppgift istället, protesterade han som en tjurskallig femåring. "Nej, ni får göra klart uppgiften hemma, nu vill jag spela spel." What's up with that? Det här "spelet" är dessutom ett exceldokument med en resultatrapport.

Äsch, nog med gnäll. Nu sitter vi på en håltimme och kollar på Twilight Sweden. Eller rättare sagt, på Taylors muskler. Helvete, vad han har tränat... :o

onsdag 14 januari 2009

Det börjar dra ihop sig..

Oj, vad Uppcon kändes avlägset när de avslöjade datumet. 16 januari 2009? Woah, då kanske jag skulle ha hunnit växa upp och slutat gå på konvent...

...och nu är det bara två dagar kvar, eller inte ens det. Tiden går rätt snabbt ändå, men jag förändras i samma takt som ett berg. Eller?

Jag är lite orolig över det där brevet vi skrev under sista filosofilektionen. Det skulle skickas till mig den 9 januari 2010, det vill säga ett år efter att det skrevs. Vem kommer jag att vara då? Med tanke på att jag bränner dagböcker för att jag inte kan känna igen mig själv i det jag skriver när jag läser det senare, så bävar jag inför brevet. Kanske kommer jag att kasta det innan jag hunnit läsa det.

måndag 12 januari 2009

Utväxt - be gone!

Jag glömde ju att lägga upp bilder på håret, så jag gör det nu istället. Håll till godo med denna... även om den är lite skum (armen, wtf?).

Färgen förändrades inte särskilt mycket.

Fyra steg i taget

Yes! Jag har kommit ikapp min "to do-list"! Förstår ni hur underbart det känns? Plötsligt är ingenting överväldigande längre. Nu kan jag ta en sak i taget.

Avklarade:
  • Telefonauditionen för sommarjobbet
Blev kallad till anställningsintervju!
--> Åkte och hälsade på min gamla arbetsplats för att be om referenser.

  • Pratade med banken
--> Klippte mitt kort... Jävla skimmare.

  • Gjorde upp en ny budget
... och fixade en ny spargris för växeln.

  • La på ett brev som jag skjutit upp i några dagar
  • Betalade tillbaka pengarna för flygbiljetten
... vilket betyder att jag nu bara behöver ersätta startmotorn och betala tillbaka 20 000 kronor för...en grej.

Iz nize!